In de Karel Doormanstraat was het afgelopen zomer stuivertje-wisselen tussen twee horecaondernemers die op Katendrecht naaste buren zijn: Mario Ridder en Remco van de Lagemaat, respectievelijk van CEO van het Vlees op nummer 1-3 en van Bistrot du Bac op nummer 5 van de Sumatraweg. Ridder sloot zijn CEO Baas van de Lunch (hier besproken op 3 november 2016) en Van de Lagemaat en zijn partner Magdalena Szajko begonnen op het aldus vrijgekomen adres in de binnenstad hun tweede zaak, Osteria Vera.

Zoals Bistrot du Bac (besproken op 17 april 2015) zo Frans is als mon amour, is Osteria Vera, zoals de naam al doet vermoeden, echt Italiaans. De kaart is opgedeeld in antipasti, primi, secondi en dolci en de uitsluitend Italiaanse wijnen gaan al bicchiere of per bottiglia. De inrichting van de zaak is modern en de comfortabele stoelen en met wit linnen ingedekte tafels onderstrepen dat we met een echt restaurant te maken hebben. De tafels staan niet pal naast elkaar, wat een ruimtelijk effect oplevert, waardoor rust heerst. Lees het artikel verder op NRC.